De leukste accessoires voor je hond

Soms wil je je harige vriend eens verwennen met iets nieuws. Dat kan een leuk nieuw speeltje zijn, een lekker hondenkoekje of een ander accessoire dat het leven van je viervoeter makkelijker en leuker maakt. Je hebt geen reden nodig om extra spullen voor je hond te kopen! Lees onze tips voor de leukste accessoires voor je hond en verras je huisdier met iets nieuws. Zo kunnen jullie samen elke dag weer gezellig op pad.

Een hondentas voor kleine honden

Wanneer je een kleinere hond hebt, weet je dat grotere afstanden soms een uitdaging kunnen zijn voor zijn of haar kleine pootjes. Een hondentas is in zo’n geval ideaal. Dit soort tassen zijn speciaal ontwikkeld om je huisdier zo comfortabel mogelijk in te kunnen vervoeren. Door het gat aan de zijkant kan hij of zij zijn kopje steken, waardoor je hond lekker om zich heen kan kijken. Zo’n hondentas is ook ideaal voor een puppy die kennismaakt met de grote wereld om hem of haar heen, of wanneer je je kat eens mee naar buiten wil nemen.

Andere manieren om je hond mee naar buiten te nemen

Als je vaak een eindje gaat fietsen, maar je hond dit tempo niet goed bij kan houden, is een hondenmand voor op de fiets ook ideaal. Zo kun je je kleine viervoeter meenemen op de fiets terwijl je boodschappen gaat doen, of juist om naar een uitlaatplek wat verderop te gaan. De meeste hondenmanden voor op de fiets zijn voorzien van een raster aan de bovenkant, waar je hond makkelijk doorheen kijkt, maar wat er ook voor zorgt dat hij of zij niet onverwacht van je fiets af kan springen. Bovendien is er ook nog de hondenrugzak, een variatie op de hondentas die vooral geschikt is voor lange afstanden!

Hondenjassen voor bepaalde vachttypen

Afhankelijk van het formaat en het vachttype van je hond, kan het ook zo zijn dat hij of zij een jas nodig heeft. Dit is vooral fijn wanneer het regent of erg koud is. Niet alleen kortharige honden hebben baat bij een regen- of winterjas, maar ook oudere of ziekere honden. Twijfel je of jouw hond een jas nodig heeft wanneer jullie naar buiten gaan? Vraag het dan eens aan de dierenarts of een andere professional. Die kan je precies voorzien van advies over wat het beste is voor jouw harige vriend. Laat je ook goed adviseren over de maat van de hondenjas die je aanschaft. Deze moet vooral niet te strak zitten, zodat je hond niet goed kan bewegen.