Schoon op kantoor

We vinden het allemaal belangrijk dat de omgeving waar we ons in bevinden schoon is. Ook op kantoor is het belangrijk dat het hygiënisch is, zo worden we minder snel ziek. Ook zorgt een schone werkomgeving voor een prettigere werksfeer. In deze blog vertel ik daar meer over. Lees je mee?

Regelmatig schoonmaken

Het begint bij regelmatig schoonmaken. Net zoals thuis moet een kantoor ook met enige regelmaat een schoonmaakbeurt ondergaan. Zo moet je denken aan het schoonmaken van werkoppervlakken, vloeren, deuren en ramen. Maak ook gebruik van desinfectiemiddelen om de verspreiding van ziektekiemen te verminderen. Je hoeft het niet zelf te doen. Veel bedrijven huren een extern schoonmaakbedrijf in om zich hier op een professionele manier om te bekommeren. Zorg er wel voor dat er een afvalcontainer is. Kies bijvoorbeeld voor een 10m3 afvalcontainer. Je hoeft een container voor kantoor niet te kopen, er is ook een container om te huren.

Etiquette rondom handhygiëne:

Zeker na de pandemie die ons teisterde, niet al te lang geleden, weten we hoe belangrijk het is om regelmatig je handen te wassen. Als bedrijf kan je dan ook desinfecterende handgel op strategische plekken in het kantoor plaatsen om het desinfecteren van de handen te motiveren. Stel medewerkers op de hoogte van het belang van handen wassen om dit gedrag zo veel mogelijk onder de aandacht te brengen. Een veilige werksfeer geeft een beter gevoel, dat begint bij hygiëne.

Verstandig gebruik van gemeenschappelijke ruimtes

Extra aandacht voor de gemeenschappelijke ruimtes is absoluut geen overbodige luxe. De gemeenschappelijke ruimtes op kantoor, zoals de keuken en de badkamer, kunnen een broedplaats zijn voor ziektekiemen. Zorg ervoor dat deze ruimtes regelmatig worden schoongemaakt en moedig collega's aan om na gebruik alles netjes achter te laten. Als iedereen meehelpt, scheelt dat een hoop werk voor elkaar en voor de professionele schoonmaak.

Persoonlijke hygiëne

Zoals gezegd, kan je medewerkers op de hoogte stellen van de gewenste hygiëne op kantoor. Moedig werknemers aan om een goede persoonlijke hygiëne te handhaven, zoals regelmatig handen wassen en het dragen van schone kleding. Moedig ook werknemers aan om thuis te blijven als ze ziek zijn om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen. Op die manier houden we virussen in de hand.

Overweeg daarnaast ook om meer standaard het werken op afstand in te voeren. Om de verspreiding van ziektekiemen te verminderen en het contact tussen werknemers te minimaliseren in tijden van een epidemie. Dit is vaak prima te realiseren voor veel bedrijven en zorgt ervoor dat het werk toch door kan gaan.